Bilde: Økt interesse fra næringslivet

Økt interesse fra næringslivet

Tips en venn  • Utskriftsversjon Samfunnsansvar • 14. februar 2012

Den siste utviklingen i Burma har ført til at næringslivet har fattet interesse for landet. At Burma var et av hovedtemaene på Næringslivets bistandskonferanse beviser dette.

Burma som tema på konferansen "Fra Bistand til Business" kommer som følge av at norske myndigheter har åpnet opp for at norske bedrifter kan handle og investere i Burma etter at de tidligere i år opphevet de særegne sanksjonene om å handle og investere i Burma.

I slutten av januar kunne tollvesenet melde at alle varer som blir importert til Norge skal være tollfrie fordi Burma er å anse som et minst utviklet land (MUL) og vil derfor ved innførsel ikke betale toll for sine opprinnelsesprodukter. Men forskriften om særskilte tiltak mot Burma vil fortsatt være gjeldende.

KLP støtter de norske myndighetenes avgjørelse om å oppheve handels- og investeringsrestriksjonene i Burma. Norske selskaper kan gi et betydningsfullt bidrag til et fremvoksende demokrati om man opptrer varsomt slik at man ikke medvirker til menneskerettighetsbrudd og korrupsjon. Telenor er et av selskapene som snuser på hva mange mener kan bli et lukrativt marked.

Samtidig er det grunn til varsomhet og Human Rights Watch advarer Verdensbanken om at den økonomiske utviklingen ikke må gå på bekostning av sivilsamfunnet.

Mens ASEANs generalsekretær som skal reise til Burma 20 februar er redd for at bedriftene som sitter på gjerdet skal utnytte landets ressurser og muligheter.  

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget