Pensjonsfondets investeringer i selskaper i Burma

Norske myndigheter har endret de særnorske sanksjonene hvor de oppfordret nordmenn til ikke å handle med eller investere i Burma. Nå er det viktig at økonomisk vekst og handel kommer befolkningne til gode. Dette gjelder også investeringene til Statens Pensjonsfond – Utland (SPU) i selskaper som opererer i Burma.

Den norske Burmakomité er særlig opptatt av selskaper som opererer i olje- og gassektoren, som var den tidligere juntaens største inntektskilde.

SPU har interesser i selskaper i Yadana-prosjektet utenfor Tenasserim-divisjonen i sør og Shwe-prosjektet utenfor Arakan-staten lenger nord. Yadana-prosjektet involverer det mye omtalte franske oljeselskapet Total.

Les mer om de her:


Relevante artikler:

Bilde: Olje- og  gassledning ført til menneskerettighetsbrudd 
Kilde: Shwe Gas Movement

Olje- og gassledning ført til menneskerettighetsbrudd

Næringslivets samfunnsansvar • 07. november 2012

I rapporten "Pipeline Nightmare" kommer det frem at Shwe-prosjektet, en olje- og gassledning som vil strekke seg tvers over Burma, har ført til landkonfiskering, tvangsarbeid og økt militærnærvær. Irrawaddy.

Bilde: Lokalbefolkningen kritisk til Shwe-prosjektet 
Kilde: Yangon Press International

Lokalbefolkningen kritisk til Shwe-prosjektet

Samfunnsansvar • 26. januar 2012

NY ARTIKKEL I "STEMMER FRA BURMA": Det kontroversielle utviklingsprosjektet går gjennom mange uberørte områder som er rike på naturressurser i Arakan-staten. Les mer.

Bilde: Hvem er årets etikkverstinger? 
Kilde: Espen Johansen

Hvem er årets etikkverstinger?

Samfunnansvar • 19. januar 2012

Finansdepartementet har fortjent en 4. plass på årets verstingliste for ikke å ha fulgt Etikkrådets anbefaling om uttrekk fra det kinesiske oljeselskapet PetroChina, mener Framtiden i våre hender.

Bilde: Finansdepartementets unnvikenhet i PetroChina saken 
Kilde: Shwe Movement

Finansdepartementets unnvikenhet i PetroChina saken

Samfunnsansvar • 23. desember 2011

Finansdepartementets beslutning om ikke å følge Etikkrådets tilrådning om å selge seg ut av PetroChina, har skapt protester og oppsikt. Framtiden.

Bilde: Krever elektrisitet fra Shwe-gassen 
Kilde: Kart: Shwe Movement. Rigg: Daewoo Int.

Krever elektrisitet fra Shwe-gassen

Shwe-prosjektet • 09. desember 2011

Kampanjen "24 Hours of Electricity Now" har vokst i omfang i Arakan-staten. Folk er sinte over at gassen fra Shwe-feltet, blant de største i Asia, skal selges til Kina. Mangel på elektrisitet er et utbredt problem i hele Burma. Arakan Oil Watch.

Bilde: Finansdepartementet velger profitt framfor etikk 
Kilde: Espen Johansen

Finansdepartementet velger profitt framfor etikk

Samfunnsansvar • 08. desember 2011

Den norske Burmakomité er svært skuffet over Finansdepartementets beslutning om å avvise Etikkrådets tilrådning om å utelukke PetroChina fra Pensjonsfondets investeringsunivers på grunn av medvirkning til menneskerettighetsbrudd i Burma. Departementet legger mer vekt på profitt framfor de etiske realitetene i saken. Pressemelding.

Bilde: Får vite lite om Pensjonsfondets investeringer i Burma 
Kilde: Norges Bank

Får vite lite om Pensjonsfondets investeringer i Burma

Pensjonsfondet, etiske investeringer • 24. oktober 2011

Den norske Burmakomité har i flere år oppfordret Pensjonsfondet til å trekke seg ut av selskaper i i olje- og gassektoren i Burma uten at det har skjedd. Vi bedt om en klargjøring av hva som blir gjort, men får lite til svar. Les mer.

Bilde: Pensjonsfondet må ut av kontroversielt olje- og gassprosjekt i Burma 
Kilde: Shwe Movement

Pensjonsfondet må ut av kontroversielt olje- og gassprosjekt i Burma

Samfunnsansvar • 15. september 2011

Konstruksjonen av parallell gass- og oljeledning på tvers av Burma til Kina startet i juni. Ifølge ny rapport fører det til overgrep mot sivile, som tvangsarbeid, landkonfiskering, drap, ulovlig fengsling og voldtekt. Pensjonsfondet har investert i en rekke av selskapene i prosjektet. Nå må fondet trekke seg ut, mener Den norske Burmakomité. Pressemelding.

Bilde: Burma selger seg til Kina 
Kilde: Kart: Shwe Movement. Rigg: Daewoo Int.

Burma selger seg til Kina

Olje og gass • 05. september 2011

Konstruksjonen av den svært omdiskuterte gass- og oljerørledningen på tvers av Burma er i gang som del av Shwe-prosjektet. Regimet selger naturressursene til Kina og åpner for omfattende brudd på menneskerettighetene og økt konfliktnivå ifølge rapporten "Sold Out" fra Shwe Gas Movement.

Bilde: Landkonfiskering ved start av Shwe-prosjektet 
Kilde: Shwe Gas Movement

Landkonfiskering ved start av Shwe-prosjektet

Shwe, gass og olje • 18. august 2011

Det rapporteres om brudd på menneskerettighetene i Shan-staten etter at Shwe-prosjektet har startet med bygging av rørledninger for gass og olje til Kina. Organisasjoner frykter økning av rettighetsbrudd. Irrawaddy.

Bilde: Burma åpner for skitten industri 
Kilde: Kart: DVB, bakgrunn: Global Witness.

Burma åpner for skitten industri

Miljø og menneskerettigheter • 06. juni 2011

Burma har omfattende planer om havneområde og industrisone i Tavoy. Noen tror prosjektet kan få fart i landets økonomi mens andre advarer mot svært miljøfarlig industri og brudd på menneskerettighetene. Les mer.

Bilde: Pensjonsfondet sponser overgrep i Burma 
Kilde: Vibeke Hermanrud

Pensjonsfondet sponser overgrep i Burma

Olje og gass • 05. april 2011

Som forventet skjer overgrep som landkonfiskering, tvangsarbeid og tortur nå som konstruksjon av rørledning for gass og olje er påbegynt i Shwe-prosjektet. Pensjonsfondet har interesser i flere av selskapene. Les mer.

Bilde: Olje og gass tjener kun regimet 
Kilde: SRDC

Olje og gass tjener kun regimet

Olje og gass, sanksjoner • 03. april 2011

Vestlige oljeselskaper bør ikke tro de er bedre enn kinesiske selskaper i Burma. Energiprosjekter vil, uavhengig av gode intensjoner, lede til overgrep mot sivile og økt rikdom til regimet, mener Matthew Smith i Earth Rigths International. Int Herald Tribune.

Bilde: Pensjonsfondsselskaper medansvarlig for rettighetsbrudd 
Kilde: Mizzima News

Pensjonsfondsselskaper medansvarlig for rettighetsbrudd

Olje og gass • 29. mars 2011

En rekke brudd på menneskerettighetene foregår i Shwe-prosjektet i forbindelse med konstruksjon av rørledninger for gass og olje på tvers av Burma, ifølge en ny rapport. Pensjonsfondet har interesser i flere av selskapene. EarthRights Int.

Bilde: Norge øker investeringer i Burma 
Kilde: EarthRights International

Norge øker investeringer i Burma

Samfunnsansvar • 24. mars 2011

Statens pensjonsfond har økt investeringer i selskaper i olje- og gassektoren i Burma med 300 millionder dollar fra i fjor, til tross for sterk kritikk fra interesseorganisasjoner. Democratic Voice of Burma.

Bilde: Pensjonsfondet øker i Burma 
Kilde: Stortinget

Pensjonsfondet øker i Burma

Samfunnsansvar • 22. mars 2011

Statens pensjonsfond utland har økt investeringene i olje- og gassektoren i Burma med 5,7 milliarder kroner. Samtidig meldes det om nye tilfeller av drap og tortur knyttet til denne sektoren. - Dobbeltmoralsk, mener Øyvind Håbrekke, leder for Burma-nettverket på Stortinget. Pressemelding.

Bilde: Livbåter sensurert etter Burma-kritikk 
Kilde: Noreq.

Livbåter sensurert etter Burma-kritikk

Handel • 05. mars 2011

Noreq ønsker ikke å kommentere sitt angivelige engasjement i Burma. Selskapet skal ha inngått kontrakt med Hyundai om levering til det omstridte Shwe-prosjektet. Les mer.

Bilde: Livbåter sensurert etter Burma-kritikk 
Kilde: Noreq.

Livbåter sensurert etter Burma-kritikk

Handel • 04. mars 2011

Den norske livbåtprodusenten Noreq fjernet informasjon om en kontroversiell Burma-leveranse fra sine hjemmesider, etter at Framtiden i våre hender omtalte oppdraget. Norwatch.

Bilde: – Hodeløs Burma-investering 
Kilde: Folketrygdfondet, Seadrill. Montasje: Den norske Burmakomité.

– Hodeløs Burma-investering

Handel • 01. mars 2011

Folketrygdfondet har plassert fem milliarder kroner i norske Seadrill. Fullstendig hodeløst, mener Framtiden i våre hender. Norwatch.

Bilde: Daewoo starter boring 
Kilde: Mizzima News

Daewoo starter boring

Olje og gass • 21. februar 2011

Daewoo International Corporation har startet boring etter olje og gass utenfor vestkysten av Burma. Daewoo leder Shwe-prosjektet, som er sterkt kritisert for brudd på menneskerettighetene. Mizzima.

Bilde: Seadrill tilbake i Burma 
Kilde: Seadrill

Seadrill tilbake i Burma

Handel • 15. februar 2011

- Når Seadrill inngår en ny kontrakt for Burma bekrefter det bildet av et selskap som søker profitt på bekostning av menneskers rettigheter og liv, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité. Mizzima.

Bilde: Seadrill - årets etikkversting 
Kilde: Seadrill

Seadrill - årets etikkversting

Handel • 14. januar 2011

Framtiden i våre hender kårer ”Årets etikkversting” for åttende året på rad. Seadrill topper listen for 2010 på grunn av selskapets støtte til militærregimet i Burma. Norwatch.

Bilde: Burmakomiteen ut mot Seadrill 
Kilde: Seadrill

Burmakomiteen ut mot Seadrill

Handel • 10. januar 2011

Den norske Burmakomité oppfordrer Rederiforbundet om å ekskludere Seadrill etter meldinger om at selskapet skal være tiltenkt nye oppdrag i burmesisk farvann. Les mer.

Bilde: -  John Fredriksen er hensynsløs 
Kilde: Seadrill

- John Fredriksen er hensynsløs

Handel • 08. januar 2011

Den norske Burmakomité er opprørt over at Seadrill, hvor John Fredriksen er storaksjonær, skal ha signert en ny kontrakt for boring i Burma med det thailandske selskapet PTT Exploration & Production Company Ltd, skriver Burmakomiteen i en melding. NA24.

Bilde: Norske leveranser til omstridt plattform i Burma 
Kilde: EarthRights International/GoogleEarth

Norske leveranser til omstridt plattform i Burma

Handel • 07. januar 2011

De norske selskapene Noreq og National Oilwell Varco leverer utstyr til en plattform som skal pumpe opp gass for militærregimet i Burma. Norwatch.

Bilde: Med Suu Kyi fri minsker sanksjonspresset 
Kilde: Partners

Med Suu Kyi fri minsker sanksjonspresset

Handel • 07. januar 2011

Løslatelsen av Aung San Suu Kyi gjør at vestlige land sitter på gjerdet for "å vente og se". Eksempel på dette er den manglende responsen på en rapport om det norske Oljefondets investeringer i selskaper i Burma, som ble lansert før jul. Time.

Bilde: Seadrill bryter norsk Burma-politikk - igjen 
Kilde: Seadrill

Seadrill bryter norsk Burma-politikk - igjen

Handel i Burma • 06. januar 2011

Den norske Burmakomité er opprørt over at John Fredriksens selskap Seadrill skal ha signert en ny kontrakt for boring i Burma med det thailandske selskapet PTT Exploration & Production Company Ltd (PTTEP). Pressemelding.

Bilde: Seadrill tilbake i Burma 
Kilde: Seadrill

Seadrill tilbake i Burma

Handel • 05. januar 2011

Seadrill ble kritisert i fjor for å ha operert i Burma og svarte da at selskapet ikke hadde planer om å inngå nye kontrakter i landet. Likevel er selskapet nå på vei tilbake igjen, melder Mizzma.

Bilde: Trekk Pensjonsfondet ut 
Kilde: Vibeke Hermanrud

Trekk Pensjonsfondet ut

Handel • 29. desember 2010

Ifølge en ny rapport har Norge investert 26,8 milliarder oljekroner i 15 selskaper som alle medvirker til menneskerettighetsbrudd i Burma. Nå må Etikkrådet komme på banen, skriver Den norske Burmakomité i Dagsavisen.

Bilde: Pensjonsfondet bør ut av selskaper i Burma 
Kilde: EarthRights International

Pensjonsfondet bør ut av selskaper i Burma

Handel • 15. desember 2010

Norske myndigheter oppfordrer norske selskaper til ikke å investere i Burma, men Norge er medskyldig i grove brudd på menneskerettighetene gjennom Pensjonsfondets investeringer i svært omstridte selskaper i olje- og gassektoren i landet. Pressemelding.

Bilde: Pensjonsfondet bør ut av selskaper i Burma

Pensjonsfondet bør ut av selskaper i Burma

Handel • 15. desember 2010

Norske myndigheter oppfordrer norske selskaper til ikke å investere i Burma, men Norge er medskyldig i grove brudd på menneskerettighetene gjennom Pensjonsfondets investeringer i svært omstridte selskaper i olje- og gassektoren i landet. Les mer.

Bilde: Norge "sponser overgrep" i Burma 
Kilde: Shwe Gas Movement

Norge "sponser overgrep" i Burma

Samfunnsansvar • 15. desember 2010

Det er svært sannsynlig at Norges pensjonsfond bidrar til grove etiske overtramp gjennom fondets investeringer i Burma, mener EarthRights International som i dag ga ut rapporten "Broken Ethics". Democratic Voice of Burma.

Bilde: USA: ny lov krever åpenhet fra olje-, gass- og gruveselskaper 
Kilde: EarthRights International

USA: ny lov krever åpenhet fra olje-, gass- og gruveselskaper

Åpenhet og korrupsjon • 19. august 2010

Loven er en milepæl for mer åpenhet rundt pengestrømmer fra selskaper til myndigheter i land med store naturressurser. Etter 2012 vil Total måtte oppgi hemmeligholdte inntekter til Burma. EarthRights Int.

Bilde: - Umoralsk av Oljefondet 
Kilde: Espen Johansen

- Umoralsk av Oljefondet

Oljefondet • 11. august 2010

Ifølge en ny rapport har inntektene fra Total og Chevrons kontroversielle Yadana-prosjekt i Burma gjort det mulig for militærjuntaen å starte et ulovlig atomvåpenprogram. Oljefondet investerer i begge selskapene. Umoralsk, mener Den norske Burmakomité. Pressemelding.

Bilde: Oljeselskaper sponser atomprogram 
Kilde: EarthRights International

Oljeselskaper sponser atomprogram

Olje og gass • 04. juli 2010

Det kontroversielle Yadana-prosjektet med Total er Burma-regimets største inntektskilde. Det har gjort det mulig for juntaen å holde på makten og å iverksette et ulovlig atomvåpenprogram, hevdes i en ny rapport av EarthRights International.

Bilde: Oljeselskaper finansierer Burmas atomplaner 
Kilde: EarthRights International

Oljeselskaper finansierer Burmas atomplaner

Olje og gass • 10. juni 2010

Burmas atomplaner startet da regimet fikk inntekter fra olje og gass, men oljeselskapene nekter å oppgi hvor store inntekter de genererer for regimet. Huffington Post.

Bilde: Resultatene Chevron ikke rapporterer om 
Kilde: Earth Rights International

Resultatene Chevron ikke rapporterer om

Gass og olje • 19. mai 2010

I en alternativ årsrapport redegjør Earth Rights Int for de egentlige kostnadene av Chevrons operasjoner, blant annet drap, tortur og tvangsarbeid i Yadana-prosjektet i Burma. EarthRights Int.

Bilde: Vil Rederiforbundet følge opp Seadrill? 
Kilde: Seadrill

Vil Rederiforbundet følge opp Seadrill?

Av Olje og gass • 05. mai 2010

Den norske Burmakomité har sendt brev til Norges Rederiforbund vedrørende Seadrills operasjoner i Burma. NBKs brev (doc).

Bilde: Seadrill borer i Burma 
Kilde: Seadrill

Seadrill borer i Burma

Olje og gass • 04. mai 2010

Seadrill har hatt rigg i Burma og avviser ikke at selskapet vil ta jobber der igjen, til tross for UDs råd om å la være. Den norske Burmakomité mener saken viser at olje og gass bør inkluderes i Burma-sanksjonene. Les mer.

Bilde: Olje og gass bør inkluderes i Burma-sanksjoner 
Kilde: Åse Sand

Olje og gass bør inkluderes i Burma-sanksjoner

Pressemelding • 29. april 2010

Seadrill-saken viser at selskaper som kun har profitt som mål ikke bryr seg om norske myndigheters oppfordring om ikke å handle med Burma. Den norske Burmakomité mener olje og gass må inkluderes i sanksjonene. Pressemelding.

Bilde: – UD ber Seadrill holde seg vekke fra Burma 
Kilde: Seadrill

– UD ber Seadrill holde seg vekke fra Burma

Olje og gass • 29. april 2010

Ifølge Norwatch ber norsk UD om at det norskeide riggselskapet Seadrill holder seg vekke fra oppdrag i Burma, melder TV2.

Bilde: Fredriksen borer i Burma 
Kilde: Norwatch

Fredriksen borer i Burma

Olje og gass • 28. april 2010

John Fredriksens riggselskap Seadrill har leid ut to rigger for boring etter olje i Burma i løpet av det siste året, stikk i strid med UDs frarådninger. En ny runde med boring, som ble påbegynt i slutten av mars, varer fram til 15. mai. Norwatch.

Bilde: Fredriksen må trekke seg ut av Burma 
Kilde: Den norske Burmakomité

Fredriksen må trekke seg ut av Burma

Olje og gass • 28. april 2010

Den norske Burmakomité er opprørt over at John Fredriksens riggselskap Seadrill opererer i olje- og gassektoren i Burma hvor menneskerettighetsbrudd er utbredt og velkjent. Les mer.

Bilde: Fredriksen må trekke seg ut av Burma 
Kilde: Den norske Burmakomité

Fredriksen må trekke seg ut av Burma

Pressemelding • 28. april 2010

Den norske Burmakomité er opprørt over at John Fredriksens riggselskap Seadrill opererer i olje- og gassektoren i Burma hvor menneskerettighetsbrudd er utbredt og velkjent. Vi oppfordrer Fredriksen til å kutte alle aktiviteter i Burma. Pressemelding.

Bilde: Norske rigg-eventyr i Burma 
Kilde: Seadrill

Norske rigg-eventyr i Burma

Olje og gass • 28. april 2010

Seadrill er det femte norske riggselskapet som borer for Burma-regimet siden UD startet å fraråde engasjementer i landet. – De burde aldri påtatt seg disse oppdragene, sier Burmakomiteen. Norwatch.

Bilde: Krever åpenhet om gassinntekter 
Kilde: EarthRights International

Krever åpenhet om gassinntekter

Olje og gass • 27. april 2010

Den norske Burmakomité er blant 160 organisasjoner som krever at Total, Chevron og PTTEP er åpne om hvor mye de har betalt juntaen i gassprosjektet Yadana de siste 18 årene. Norwatch.

Bilde: Brev til Australske konsultatet om Twinza Oil

Brev til Australske konsultatet om Twinza Oil

21. april 2010

Den norske Burmakomité har sendt brev til Australias konsulat i Norge angående det australske oljeselskapet Twinza Oil sine investeringer i Burma, som del av en internasjonal kampanje. NBKs brev (doc).

Bilde: FN: tvangsarbeid utbredt i gassprosjekter 
Kilde: FN/Devra Berkowitz

FN: tvangsarbeid utbredt i gassprosjekter

Gass • 12. april 2010

For første gang har en spesialrapportør fra FN pekt på sammenhengen mellom Burmas gassprosjekter og tvangsarbeid, og det med god grunn, skriver Matthew Smith fra EarthRights International i Huffington Post.

Bilde: Etikkrådet forledet av Total? 
Kilde: EarthRights International

Etikkrådet forledet av Total?

Pensjonsfondet • 24. mars 2010

Vi svarer Etikkrådets fungerende leder, som mener pågående menneskerettighetskrenkelser som regimet i Burma gjør seg skyldig i ikke kan settes i direkte sammenheng med Total og Chevrons virksomhet. Svarinnlegg Dagsavisen.

Bilde: Pensjonsfondet og Total 
Kilde: Etikkrådet

Pensjonsfondet og Total

Pensjonsfondet • 17. mars 2010

Etikkrådet svarer på vårt innlegg: Alle er enige om at det pågår massive menneskerettighetsbrudd i Burma, men det er delte oppfatninger av om denne situasjonen vil bedres gjennom å bryte alle forbindelser med landet, skriver Ola Mestad i Dagsavisen.

Bilde: Pensjonsfondet: Total Burma-versting 
Kilde: EarthRights International

Pensjonsfondet: Total Burma-versting

Kronikk • 01. mars 2010

Total er medansvarlig for drap, tvangsarbeid og tvangsflytting i Burma, i motsetning til hva Etikkrådet konkluderte med for få år siden. Den norske Burmakomité mener Pensjonsfondet må trekke seg ut av Total. Kronikk i Dagsavisen.

Bilde: Pensjonsfondet: Total Burma-versting 
Kilde: Burma Campaign UK

Pensjonsfondet: Total Burma-versting

Pensjonsfondet • 11. februar 2010

Total medvirker til tvangsarbeid, drap og milliardinntekter til juntaen. Pensjonsfondet må ut av Total, krever Den norske Burmakomité, Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp. Les mer.

Bilde: Pensjonsfondets investeringer i selskaper i Burma 
Kilde: Burma Campaign UK

Pensjonsfondets investeringer i selskaper i Burma

Av Den norske Burmakomité • 27. oktober 2009

Den norske Burmakomité, Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp har sendt brev til Finansdepartementet, Etikkrådet og Norges Bank hvor vi argumenterer for at Pensjonsfondet må trekke seg ut av Total og Chevron, samt flere selskaper involvert i Shwe-prosjektet i Burma. Brev om Pensjonsfondet (pdf).

Bilde: Kina ignorerer stor risiko i jakt på energi 
Kilde: Shwe Gas Movement

Kina ignorerer stor risiko i jakt på energi

Olje og gass • 15. september 2009

Kina ignorerer den ustabile situasjonen og presser gjennom sin plan om en dobbel gass- og oljeledning på tvers av Burma, som vil medføre grove rettighetsbrudd. Prosjektet må stanses, mener Shwe Gas Movement i en ny rapport Corridor of Power.

Bilde: Fortsatt tvangsarbeid i Totals gassprosjekt 
Kilde: EarthRights International

Fortsatt tvangsarbeid i Totals gassprosjekt

Rapport: Handel, menneskerettigheter • 10. september 2009

Det foregår fortsatt systematiske brudd på menneskerettighetene i områdene langs gassrørledningen til Total og Chevron i Burma, hevder Earth Rights i ny rapport. ERI dokumenterer også i denne rapporten hvordan juntaen har unndratt nesten fem milliarder dollar av sine inntekter fra dette prosjektet og plassert pengene i banker i Singapore. ERI-rapport: Total Impact.

Bilde: Total fører investorer bak lyset 
Kilde: EarthRights International

Total fører investorer bak lyset

Rapport: Handel, CSR • 10. september 2009

I rapporten "Getting it Wrong" hevder EarthRights International at Total bevisst misleder og fremmer direkte usannheter om situasjonen for sivilbefolkningen i områdene rundt gassledningen, overfor investorer og offentligheten. Som eksempel på konsekvensene av Totals PR-strategier går ERI konkret inn på Etikkrådets anbefaling i 2005 om ikke å utelukke Total fra fondet. ERI-rapport: Getting it Wrong.

Bilde: Total medvirker til tvangsarbeid i Burma 
Kilde: Burma Campaign UK

Total medvirker til tvangsarbeid i Burma

Investeringer i Burma • 12. august 2009

Total skryter på sine nettsider av at de har stoppet tvangsarbeid i områdene langs selskapets gassrørledning i Burma. Landsbyboere forteller noe annet. Les mer.

Bilde: Shwe Gas Movement: Supply and Command 
Kilde: Shwe Gas Movement

Shwe Gas Movement: Supply and Command

Handel • 02. august 2006

Juli 2006: Shwe Gas Movement viser at det planlagte gassprosjektet Shwe vil medføre brudd på menneskerettighetene og store miljøødeleggelser. Bevegelsen oppfordrer Daewoo International og dets partnere i Sør-Korea og India til å fryse samarbeidet i Burma inntil regimet starter en dialog med den demokratisk valgte regjeringen. Shwe Gas Movement.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget