SENTRUMSUTVIKLING:

SENTRUMSUTVIKLING: : Mariann Tveter, leder av Follo næringsråd, har invitert samtlige politiske partier i Ski til en debatt om og med næringslivet i Ski. Møtet er åpent for alle. ALLE FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Utfordrer politikerne på eiendomsskatt

ALDRI SPURT:

ALDRI SPURT: : Mariann Tveter har vært leder for Ski næringsråd, nå Follo næringsråd, i halvannet år. Ikke én gang har hun fått en henvendelse eller forespørsel fra Ski kommune om det lokale næringslivet kan bidra på noe vis.

3_Inngangsord: Bildetekst

Følg Østlandets Blad på Facebook:

SKI: Eiendomsskatt er ett av flere temaer politikerne i Ski bør forberede seg på å bli spurt om under en næringsdebatt i regi av Follo næringsråd.

Tirsdag 6. september inviterer Follo næringsråd til å stille i panelet til en debatt om næringslivets vilkår i Ski kommune. Næringsutvikling og infrastruktur står på dagsordenen, det samme gjør samarbeid.

– Næringslivet får ingen, i alle fall svært få, henvendelser eller spørsmål fra Ski kommune, og sånn kan vi ikke ha det. Men sammen med Ski kommune ønsker næringslivet å komme frem til en god måte å samhandle på, fremholder Mariann Tveter, leder av Follo næringsråd.

Del på Facebook

Spleiselag?

En næringsdebatt kommer ikke utenom temaet eiendomsskatt.

– I Ski er det mange små og mellomstore bedrifter. En eiendomsskatt, selv om den bare utgjør to promille. kan få betydelige konsekvenser for arbeidsplasser. Har Ski kommune sett på andre modeller, for eksempel spleiselag mellom næringsliv og kommunen, som kan frigjøre midler for kommunen som de igjen kan benytte til sykehjemsplasser med mer. En slik løsning kan både skape vekst for bedriftene og utvikling for Ski kommune.

Hvordan skal Ski sentrum se ut?

Sentrumsutvikling blir også et sentralt tema under næringsdebatten 6. september.

– Vi må få til en helhetlig plan for utvikling av Ski sentrum. Gårdeiere må bidra, eksisterende næringsliv i sentrum må bidra og kommunen må bidra, påpeker Tveter.

Skiftet navn fra Ski til Follo

Follo næringsråd er Ski næringsråd i ny drakt. Navneskiftet ble vedtatt på årsmøtet i mars.

– Vi har skiftet navn fordi vi har medlemmer som har stor eiendomsfølelse til Follo-navnet, i tillegg til at det ikke er næringsråd i alle kommunene i Follo, forklarer Tveter.

På tvers av kommunegrenser

Samtidig står Follo foran store regionale investeringer, som 12 milliarder til dobbeltspor til Ski og tre milliarder til Veterinærhøgskolen i Ås.

– Vi må samarbeide på tvers av kommunegrensene for å få full avkastning av disse investeringene. Det handler om å dyrke det lokale i hver kommune samtidig som vi styrker regionen vår, erklærer lederen av Follo næringsråd.