Ulkomaat |

Poliitikko luopui ehdokkuudestaan - sanoi tv-haastattelussa islamia valtioksi - video

Maahanmuuttoa vastustavan australialaispuolueen parlamenttivaaliehdokas Stephanie Banister ehti kampanjoida kaksi päivää.

Video: Stephanie Banister
Video
Stephanie Banisterin tv-haastattelussa antamat islam-kommentit levisivät kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. Banister luopui kiusallisen julkisuuden takia ehdokkuudestaan parlamenttivaaleissa. Video: Reuters

Islam-kommenttiensa takia naurunalaiseksi joutunut australialainen Stephanie Banister ilmoitti lauantaina luopuvansa parlamenttivaaliehdokkuudestaan. Maahanmuuttoa vastustavan One Nation -puolueen (Yksi Kansakunta) ehdokas ehti kampanjoida vain kaksi päivää. Keskiviikkona Banister antoi televisiohaastattelun, jossa hän kutsui islaminuskoa valtioksi.

- En vastusta islamia valtiona, mutta minun mielestäni heidän lakinsa eivät ole tervetulleita tänne Australiaan, 27-vuotias Banister sanoi tv-kanava Seven Networkille.

Lisäksi hän sanoi, että vain kaksi prosenttia australialaisista seuraa "haramia", mikä tarkoittaa islaminuskossa kiellettyä. Tiettävästi Banister tarkoitti Koraania. Hän myös ilmoitti, että "haram ei koske juutalaisia, ja juutalaisten uskonnossa seurataan Jeesus Kristusta".

Haastattelu levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja Banister nimettiin nopeasti Australian Sarah Paliniksi.

Banisterin mukaan haastattelu on editoitu siten, että hän vaikuttaa siinä "aika tyhmältä". Hän pyysi puolueeltaan, ystäviltään ja perheeltään anteeksi aiheuttamaansa häpeää.

Puolueen johtaja Jim Savage sanoi, että Banister nauttii edelleen puolueen täyttä tukea. Savagen mukaan Banisteria ja tämän perhettä on haastattelun jälkeen uhkailtu.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä