Katsot Keskisuomalaisen arkistokolumnia. Tämä kolumni on julkaistu 31.05.2013 00:01
Kolumni

Poliitikoiden käyttäytyminen hävettää

Väestöliiton tutkija möläytti viikolla, että lapsettomuus on lisääntynyt siksi, että monilla on vaikeuksia löytää itselleen elämänkumppani. Aikas vanhakantainen ajatus: naimisiin mennään, jotta voidaan tehdä lapsia. Minä olen aina luullut, että lapset syntyvät kahden ihmisen (tai koeputken) välisestä rakkaudesta, ei siksi, että lapsia pitää tai halutaan tehdä. Metkaa muuten, että tuoreen tutkimuksen mukaan nykyisin lapsia ”tekevät” hyväosaiset, kun aiemmin runsas lapsilykky oli nimenomaan vähäosaisten keino selviytyä.

??? Mikä kysymys nousi kansan huulille, kun Matti Nykänen kertoi iltapäivälehden lööpissä avioeron olleen hänelle elämänsä kovin paikka? Mikä niistä?

Olen ennenkin törmännyt tähän, mutta kerrataan. Henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, että ihmisen asuinpaikka määrittää hänen suosikkijoukkueensa esimerkiksi jääkiekossa ja jalkapallossa. Luonnollisesti sellainen on ymmärrettävää, sillä jos haluaa kannustaa jotain joukkuetta paikan päällä, kotipaikkakunnan matseihin on lyhin matka. Mutta niinhän se on monessa muussakin asiassa, että nurkkakuntaisuus rulettaa. Mutta mitä on esimerkiksi keskisuomalaisuus?

??? Millaisesta synnytyksestä ei brittimonarkiassa pidetä? Keisarinleikkauksesta.

Jos Juhani Tamminen (kokenut.) päätyy mepiksi europarlamenttiin, sitä ei pidä ihmetellä. Onhan miehellä sen verran lentäviä mainoslauseita jo varastossa, että ehdokkaan myyminen on helppoa. Ehdokkuus vaaleissa on Tamille ”low risk, high reward”, todellinen ”momentum” voittaa ”right elections”. Vaaliuurnille voisi mennä taloudellisten tukijoiden kanssa tyyliin ”backhand, forehand, välikäsi, pum–pum–pum — ja kutsu Brysseliin.” Ja lopuksi: ”95 prosentin äänisaalis merkitsee 50 prosentin tulonkasvua”.

??? Miksi Leijonien peli jäi tehottomaksi MM-kisoissa? No, jos taktiikkana on pelata alusta alkaen yhtä maalia, vastustajalle riittää kaksi.

Keskiviikkoillan puoluejohtajien tv-”keskustelu” oli taas kerran surullista katsottavaa – ja ennen kaikkea kuunneltavaa. Keskinäistä syyttelyä, päälle puhumista ja irtopinnojen keräämistä. Vastauksiin ei vastata ja oma puheenvuoro käytetään poliittisten sihteerien pohjustamien ideoiden pohjalta. Väkisinkin tuli mieleen kysymys, ajaako kukaan oikeasti tämän Suomi-nimisen valtion ja sen kansalaisten etua?

??? Mitä voidaan sanoa Marimekon tuloskunnosta kohun jälkeen? Se on ihan hyvässä kuosissa...

Tähän väliin kesäkisa, koska tämä on viimeinen pakina ennen lomaa. Timo Soini (perusteellinen.) kävi Ranskassa marssimassa homoliittoja vastaan ja totesi siinä yhteydessä, että sanat ”homo” ja ”avioliitto” eivät kuulu samaan lauseeseen. Keskisuomalaisen lukijoiden tehtävänä on nyt keksiä sana, joka ei mahdu Timo Soini -sanaparin kanssa samaan lauseeseen. Kunnianloukkaussyytteen pelossa en anna tähän esimerkkiä, keksikää itse. Vastaukset voi lähettää vaikka eduskuntaan.

??? Ketä epäillään Marimekon kopiokohussa? Frank Xeroxia?

Kesän kunniaksi loppuun myös vitsi, jonka kuulin hyvältä ystävältäni. Viikonlopun jälkeen pitkässä liitossa ollut vaimo loihee lausumaan miehelleen, että ”mitä sinä tekisit, jos kertoisin voittaneeni lotossa ja antavani sinulle rahoista puolet – jos vain lähdet litomaan!”. Mies katsoo vaimoa, miettii hetken ja sanoo: ”Okei, käy mulle!”. Silloin vaimo ottaa lompakon, ojentaa miehelle rahaa ja sanoo: ”Tossa on sulle kolme euroa, ryhdyhän pakkaamaan!”

Lähetä linkki
Sähköposti

Kolumnit

Seuraa meitä Facebookissa