Mestarien liiga |

Marseille rynni neljännesvälieriin

Marseille varmisti paikkansa jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierissä voitettuaan tiistain vierasottelussaan Moskovan Spartakin 3-0. Ranskalaisjoukkue selvitti tiensä lohkovaiheesta jatkoon ensimmäisen kerran sitten kauden 1999-2000.

Kuva: YLE

- Todellako? En tiennyt sitä. Jatkopaikka tuo valtavan tyydytyksen, etenkin koska aloitimme huonosti. Tämä on tärkeää koko seuralle. Olen erittäin, erittäin tyytyväinen valmentaja tänä iltana, sekä tulokseen että joukkuehenkeen, iloitsi Marseillen päävalmentaja Didier Deschamps.

Marseille aloitti maalinteon vajaan 20 minuutin pelin jälkeen, kun Mathieu Valbuena laukoi pallon komeasti ylänurkkaan Gabriel Heinzen esityöstä. Loic Remy vei vieraat jo kahden maalin johtoon toisen puoliajan alussa.

Spartakin urakka vaikeutui entisestään reilun tunnin kohdalla Wellitonin saatua suoran punaisen kortin Souleymane Diawaran rikkomisesta. Muutama minuutti myöhemmin Brandao tykitti Marseillen kolmannen osuman tarkasti alanurkkaan.

Kahdella tappiolla lohkovaiheen aloittanut Marseille on voittanut nyt kolme euro-ottelua perätysten. Joukkue saa F-lohkon joulukuun päätöskierroksella vieraakseen kärkijoukkue Chelsean, joka on jo aiemmin varmistanut neljännesvälieräpaikkansa.

Chelsea nousi tiistain kotiottelussaan maalin tappioasemasta 2-1-voittoon. Babatounde Bello vei vierasjoukkue Zilinan johtoon, mutta lontoolaiset käänsivät lopulta pelin edukseen Daniel Sturridgen ja Florent Maloudan osumilla.