Mestarien liiga |

Bayern München pudotti Marseillen

Bayern München selviytyi jalkapallon Mestarien liigan välieriin kukistamalla tiistain puolivälieräottelussa kotonaan Marseillen 2-0. Saksalaisjoukkue vei kaksiosaisen otteluparin nimiinsä yhteismaalein 4-0.

Kuva: Yle

Tiistain ottelun maalit merkittiin kroatialaisen Ivica Olicin nimiin. Tämä on jäänyt vähille peliminuuteille tällä kaudella, mutta nyt mies kiitti päävalmentaja Jupp Heynckesia luottamuksesta.

Bayern hyökkäsi aktiivisesti alusta lähtien. Jo reilun 20 sekunnin pelin jälkeen Ivica Olic pääsi laukomaan, mutta kuti peitettiin. Pian sen jälkeen maalintekopaikassa oli Toni Kroos, jonka veto leijaili kauas päätykatsomoon.

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Franck Riberyn vapaapotku tavoitti Jerome Boatengin, joka ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin. Toisessa päässä Loic Remy kääntyi nopeasti ja testasi Bayern-vahti Manuel Neuerin torjuntavireen.

Saksalainen pysäytti myös Jeremy Morelin yrityksen ennen kuin kotijoukkue aloitti maalinteon 13. minuutilla. Riberyn oikea-aikainen keskitys tavoitti Olicin, joka vältti paitsion ja tuikkasi pallon suoraan syötöstä ohi Steve Mandandan.

Neuer torjui Stephane Mbian terävän kudin, eikä Mandanda suoriutunut yhtään heikommin hetken kuluttua. Lyhyen ajan sisällä niin Kroos, Anatoli Tymoshtshuk, Olic kuin Thomas Müllerkin saivat yrittää viimeistelyä, mutta maalivahti ehti joka kerta pallon eteen.

Kroosin kaukovetoa Mandanda ei onnistunut torjumaan reilun puolen tunnin kohdalla, mutta hänen onnekseen pallo osui tolppaan. Olic jäi kuitenkin pian sen jälkeen vapaaksi etutolpalla ja viimeisteli illan toisen osumansa David Alaban ja Riberyn pohjustuksesta.

Bayernin vaihtomies Rafinha keskitti toisen puoliajan alussa maalin eteen, ja Mbia pelasti Marseillen takaiskulta. Tilannetta seuranneen kulmapotkun jälkeen pallo pomppi vaarallisesti lähellä vieraiden maalia, mutta viivan yli se ei mennyt.

Marseillelle avautui loistava tilaisuus kavennukseen reilun tunnin pelin jälkeen. Brandao oli jäänyt vapaaksi takatolpalle, mutta hänen puskunsa epäonnistui täysin.

Peräti 11 maalia tämän kauden Mestarien liigassa viimeistellyt Mario Gomez päästettiin loppuminuuteiksi irti, mutta Bayern-kärki ei kyennyt lisäämään maalimääräänsä.

Kotiareenallaan pelattavaan loppuotteluun hamuava Bayern kohtaa välierissä joko Real Madridin tai APOELin. Espanjalaisjoukkue voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 3-0.

Bayern München - Marseille 2-0 (2-0), yhteismaalit 4-0